Wszystkie tematy pomocy

Co widzą kupujący w kasie

Gdy chroniona firma zostanie zablokowana, jej kupujący nie mogą złożyć zamówienia z warunkami płatności. Kasa wyświetla komunikat pod krokiem płatności, a kupujący nadal może edytować koszyk.

Ustawienia komunikatu przy kasie z podglądem dla kupujących

Gdy opcja Pokazuj kupującym szczegóły zamówienia jest włączona (Ustawienia, Komunikaty kasy), komunikat podaje zaległe zamówienie, kwotę, termin płatności, miejsce zapłaty i adres e-mail do kontaktu. Gdy jest wyłączona, kupujący widzą jeden krótki komunikat.

Zmiana komunikatu

W sekcji Ustawienia > Komunikaty kasy wybierz język i komunikat do edycji: jedno zaległe zamówienie, kilka zaległych zamówień, przekroczenie limitu, krótki komunikat lub komunikat o blokadzie ręcznej. Wstaw pola, takie jak numer zamówienia lub kwota, i sprawdź podgląd: pokazuje komunikat tak, jak zobaczy go kupujący.

Kupujący widzą komunikat w języku swojej kasy: Twój własny tekst w językach, które dostosujesz, a wbudowany tekst CreditHold w pozostałych.

Opłacanie zaległych zamówień

Komunikat kieruje kupujących na stronę Kredyt na ich koncie klienta. Wyświetla ona ich zaległe zamówienia z przyciskiem do opłacenia każdego przez Shopify oraz zamówienia, których termin zbliża się. Jeśli zechcesz, pokazuje też ich limit kredytowy i dostępny kredyt. Możesz dodać własne instrukcje płatności, na przykład dane do przelewu.

Strona Kredyt wymaga nowych kont klientów. Dodaj ją do menu konta klienta w sekcji Ustawienia, Strona kredytu dla kupujących.

Gdy zamówienie zostanie oznaczone w Shopify jako opłacone, firma zostaje odblokowana w ciągu kilku minut, a kupujący może znowu składać zamówienia.

Aby zobaczyć dokładnie to, co widzą kupujący firmy w kasie i na stronie Kredyt, otwórz firmę i wybierz Podgląd jako kupujący w menu Więcej akcji.

Zamówienia poza kasą

W zamówieniach roboczych, które pracownicy kończą w panelu administracyjnym, kontrola jest wyświetlana jako ostrzeżenie, które pracownicy mogą pominąć; zamówienie robocze wysłane do zablokowanego kupującego nie może zostać opłacone z warunkami płatności, dopóki nie zezwolisz na jedno zamówienie. Zamówienia z POS i z innych aplikacji nie przechodzą przez kasę: jeśli zostanie złożone, gdy firma jest zablokowana, CreditHold oznacza je tagiem credithold:breach i wyświetla na stronie głównej. CreditHold nigdy nie anuluje zamówień.

Nadal masz problem? Napisz na support.credithold@takisoft.net. Odpowiadamy w ciągu jednego dnia roboczego.